Facades at Film Fest Ghent

Nadat ze al samen de succesvolle televisieseries 'Clan' en het internationaal gelauwerde 'Beau Séjour' regisseerden, richt het Brusselse regieduo Kaat Beels ('Swooni') en Nathalie Basteyns zich met 'Façades' nu opnieuw op het grote scherm. Dit intrigerende drama volgt de veertigjarige Alex die intrekt bij haar dementerende vader nadat haar moeder hem liet stikken. Op het eerste gezicht een mooi gebaar van een bezorgde dochter, maar wanneer ze begint te reflecteren over haar eigen leven en huwelijk dreigt het masker van de behulpzame Alex te scheuren. Wat speelt er zich echt af achter haar zorgvuldig opgetrokken pantser? 'Façades' is een beklemmend drama over geheimen, huwelijksperikelen en jeugdtrauma's, geheel in de stijl van Jonathan Glazers mysterieuze films ('Birth', 'Under the Skin') en Edward Hoppers desolate schilderijen. (J.D.B.)

FFG Daily Talkies met cast en crew
Op zaterdag 14 oktober zijn regisseuses Kaat Beels en Nathalie Basteyns, acteur Johan Leysen en actrice Natali Broods de centrale gasten tijdens de Film Fest Gent Daily Talkies, lees hier meer.

ARRIRAWConverter_Snapshot_20161024_163004.jpeg

Credits

regisseur: Kaat Beels, Nathalie Basteyns
scenario: Jan Pepermans
producent: Saskia Verboven, Marijke Wouters
componist: Peter Baert
montage: Bert Jacobs
fotografie: Anton Mertens
geluid: Stijn Jacobs

productiehuis: deMENSEN
Distributeur: Kinepolis Film Distribution

 

Kinepolis Gent 14/10 - 20h30

Kinepolis Gent 15/10 - 14h30

Kinepolis Gent 17/10 - 14h30

 

Peter BaertComment